Въпреки дъжда, учениците от СУ „Черноризец Храбър” спортуваха заедно преди началото на първия час. Малките тестваха новия спортен салон

IMG_0787

Над 400 ученици се включиха в тренировката по проект “Спортно междучасие” в СУ “Черноризец Храбър”. Инициативата бе официално открита от кмета на район “Тракия” Костадин Димитров, който е патрон на проекта. По негова идея преди 2 години в няколко училища в Пловдив се проведоха поредица от сутрешни тренировки, водени от известни спортисти. Димитров е президент и старши треньор на Армейски Спортен Таекуон-до Клуб „Тракия”  и вицепрезидент на Българска Федерация по таекуон-до. Той e 6-ти дан,  7-кратен републикански шампион и национален състезател на Република България.

Въпреки дъжда, стотици ученици от СУ “Черноризец Храбър” тренираха заедно преди началото на първия учебен час. Най-малките възпитаници на училището за първи път влязоха в новия спортен салон на училището, който смело може да се нарече един от най-хубавите в града. Изграден е на мястото на бившия плувен басейн, а стойността му е 127 000 лв., разказа директорът Елена Кисьова.

„По идеята за обновяването на спортната база на училището работим от няколко години. Средствата, които вложихме за физкултурния салон, който събира едновременно три класа, са осигурени почти изцяло от нашия бюджет, като 32 000 от тях са финансирани от кметството на „Тракия“, допълни тя.

„Спортно междучасие“ е проект, който има амбицията да привлече нови и нови привърженици. От опит знаем, че сутрешната гимнастика прави децата по-бодри. След тренировката те влизат в клас заредени. С проекта даваме възможност на клубовете в града да се представят пред децата и така те да изберат спорт, който ще тренират през годината, коментира Костадин Димитров.

Проектът „Спортно междучасие“ обхваща деца и тийнейджъри от 6 пловдивски училища. Инструктори и треньори, хореографи, ръководители на спортни клубове, представители на популярни видове спорт и културни организации ще водят по установен график в различните общински училища занимания на открито, насочени към подобряване на спортната подготовка, двигателната култура и общия физически тонус на учениците. Тренировката днес се проведе от инструктора по комбинирана гимнастика Лили Тодорова от Пловдивския културен институт.

IMG_0796 (1)