Момичетата от „Арт войс център”, сред които и Лидия Ганева, плениха журито с фолклорна сюита и „Man in the miror”

Солисти и концертен състав на „Омайниче”, формация „Бамбини” на кастинга в Радио Пловдив

„Магия  джуниър”  е новата пловдивска формация малки таланти с амбицията да превземат музикалните конкурси. Днес четирите момичета от „Арт войс център” на вокалния педагог Румяна Иванова плениха журито на кастинга „Детска мелодия на годината”. Повече от сто деца до 14 години изпълниха до краен предел фоайето на Радио Пловдив, за да чакат ред пред Първо студио за прослушавенето. Сред тях бяха красавиците от „Магия джуниър”, в чийто състав е и Лидия Ганева – невероятната певица, представила България на Детската Евровизия през 2016-а. Преди броени дни формацията, известна като „Магия джуниър”, спечели Гран при на Международния фестивал на изкуствата в Албена. Сега момичетата атакуваха поредната надпревара, на която се представиха с фолклорна сюита и песента на Майкъл Джексън „Man in the miror”. Индивидуални изпълнители, дуети и формации на „Арт войс център”, откъдето изгряха победителките в последния Х Фактор – “4 magic”, впечатлиха журито на фестивала с изпълненията си.

Избраните от прослушванията в 12 града на страната певци ще изпълнят 14-те финални песни на фестивала, който ще се проведе на 22 декември в зала 1 на НДК. Голямата награда „Детска мелодия на годината” – 10 000 лева, получава песента победител. Подгласните й 3 песни ще вземат, съответно по 5000, 3000 и 1000 лева.

Най-добрите певци и вокални групи ще участват и в конкурса за изпълнение на български детски песни „Гласовете на детска мелодия на годината”, който ще се проведе през есента.

Организатор на Националния фестивал за нови детски песни е сдружение „За българска музика и изкуство” с подкрепата на Съюза на българските композитори, Държавната агенция за българите в чужбина, МОН.

“Бамбини”

Сред най-нетърпеливите да влязат на прослушването в града под тепетата днес бяха талантите от Детска вокална група „Бамбини”, най-малките от които са само на 5.

„Не слушаме песните до края, но това не е защото не сме ви харесали, а защото сте много”, успокои мъниците Надя Ботева – основен организатор на фестивала.  В журито имаше и двама пловдивчани, чиито песни са сред избраните 14 финални. Това са композиторът Валери Костов и ръководителят на „Пеещите котенца” – Невена Кючукова.

Близо 20 малки таланти от Детска вокална формация „Омайниче” също атакуваха конкурса и, за изненада на журито, дори пяха спиричуъли. Сред момичетата от концертния състав се нареди и 12-годишната Никол, която е незряща, но пък е с невероятен глас и свири на цигулка. 7-годишната Хрисияна демонстрира завидно сценично поведение, изпълнявайки „Малката певица” и „Доброто плашило”.

Талантите от “Омайниче” с ръководителя си Таня Орманова.