Цeнтърът за подкрепа за личнностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив се включи в Националните дни на неформалното образование – инициатива на над 30 български институции и организации от всички образователни сектори и степени, които развиват иновативни практики за учещи от всички възрасти.

Инициативата  има за цел да популяризира постиженията и приносите на неформалното учене, обучение и образование.

Четири школи от ОДК взеха участие в инициативата и представиха иновативни практики за неформално обучение. Програмата включваше провеждане на открит урок „English is fun за деца и родители“, по време на който бе демонстрирано как в извънучилищна среда, чрез нестандартни методи,  децата и техните  родители заедно могат да изпитат наслада от ученето. В  АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ се проведе уъркшоп „Учещи творчески общности” с деца от хор “Детска китка“ и студенти. Те представиха пред хористите и заедно прилагаха нестандартни техники за концентрация, вокални техники, методи за разпяване.

В рамките на националните дни на неформалното образование до 15 октомври деца, родители и партньори могат да посетят фотоизложба, подредена в сградата на ОДК,  с творби на възпитаници на школата  по фотография с ръководител Изабел Хугасян.

Днес предстои и провеждането на турнир между деца и родители в школата по шахмат, на който ще бъде показано как чрез играта родителите могат да участват активно в живота на децата и да допринасят за тяхното  развитие.