Пловдивски учебни спечелиха проекти по Националната програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“

Четири пловдивски училища ще получат приблизително по 3000 лева за активно включване на родителите в училищния живот. Те попадат в списъка на одобрените 178 от цялата страна по Националната програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Тя е насочена към изграждане на партньорство и взаимно доверие, уважение и толерантност между родители, учители, ученици. В тази посока ще работят ОУ „“Алеко Константинов“, което получава 2997 лева, ОУ Елин Пелин“ – 2988 лева, ОУ „Панайот Волов“ – 2738 лева и ОбУ „Йордан Йовков“ – 2999 лева. Водещото е желанието на родителите да се включат в училищния живот на децата им.

Предложените до момента от родителите теми за планираните срещи се отнасят до адаптацията на първокласниците в училищната среда, изпити и кандидатстване след 7-ми клас и професионалното ориентиране на учениците. Родителите искат да разговарят още за здравословното хранене на учениците, за емоционалното им състояние, както и за стимулирането им за четене. Чрез Националната програма за първи път се поставя условие срещите между ученици, родители и учители да се провеждат след заявен интерес от страна на родителите и по предварително зададени от тях теми. Срещите ще се осъществяват под формата на лекции, беседи, а някои и като състезания.

Програмата ще подпомага създаването на здравословна среда за обучение, която играе важна роля за формирането и развитието на личностните качества и социалната компетентност на учениците.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.