26 ученици, контактни на болен преподавател от СУ „П. Хилендарски“, минават на обучение от разстояние, първи случай на преподавател с КОВИД-19 в ПГ по туризъм

4 годишно дете от ДГ „Перуника“ е дигностицирано с коронавирус. То е от втора А група и е на домашно лечение за срок от 14 дни. Наложена е 14-дневна карантина на 13 контактни деца от същата група и на петима души педагогически персонал, съобщават от областната управа.

С КОВИД-19 е и учителка от СУ „Паисий Хилендарски“, затова ще бъде наложена карантина на 26 ученици, които са били в контакт с нея. Това е втори случай в училището, при който се налага преминаване на паралелка към обучение в електронна среда от разстояние, след като на 18 септември стана ясно, че третокласник от школото е с положителен тест.

Към обучение в електронна среда от разстояние преминават и децата от 1 А клас на ОУ “Кл. Охридски” в село Скутаре, община Марица. Класният им ръководител е с коронавирус и в момента се информират родителите на 16-те деца. Последно той е бил на работа на 25 септември.

По данни на РЗИ към днешния ден са диагностицирани преподаватели от горен курс на хисарското СУ „Хр. Смирненски“, на професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия, по електроника и електротехника, по битова техника, а от днес и по туризъм. От гимназията по туризъм отбелязват, че преподавателят и зам.-директор е в отпуск от 17 септември и не е контактувал с ученици и колеги.

В нито едно от изброените училищата не се налага промяна в провеждането на учебния процес, тъй като преподавателите са ползвали постоянно лични предпазни средства и са спазвали мерките по отношение на дезинфекция и дистанция. Всички те са добро общо състояние на домашно лечение за срок от 14 дни.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.