Отбор „Утопия” стана безспорен победител в Международното състезание за креативни умения “Varna Spaghetti Engineering“

3V сферичен купол от спагети донесе първа награда на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Арх. Камен Петков” от Международното състезание за креативни умения “Varna Spaghetti Engineering“. Шест студентски и 13 ученически отбора участваха в традиционната надпревара, организирана за седми път от Варненския свободен университет. Безспорен победител стана пловдивският отбор „Утопия”, който със 191 спагети конструира купол, заимстван от руските църкви. За да получат идеалната форма, членовете на отбора започнаха строителството отгоре на долу, използвайки триизмерни петоъгълници и шестоъгълници от спагети.

Всеки от отборите разполагаше с по два пакета спагети, 10 пръчки силикон, транспортир, линия, макетен нож и три часа, за да създаде своя макет.

Участниците в състезанието изградиха мостове 500 г спагети, които носят тежест от над 13 килограма, показаха, че от спагетен сферичен купол може да се проектира обсерватория, природонаучен музей, галерия или дори стадион.

Партньори на събитието са Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и строителни компании от региона.

2 КОМЕНТАРА

  1. Здравейте, в действителност тук не се показва отбора, който в действителност спечели съзтезанието. Снимките не съвпадат на описанието. Аз лично и отбора ми искаме да ви изпратим актуални снимки от събитието.

Коментарите са затворени.