В рамките на 32-та национална среща те ще обогатят своите практически умения чрез различни работилници, ще вземат участие и в тренинги

05_SRESHTA_AMSB_spring_2017

„Тази есен всички пътища водят към … Пловдив“ – това е мотото за 32-та национална среща на Асоциацията на студентите по медицина в България, която ще се проведе от 3 до 5 ноември в Аудиторния комплекс на Медицинския университет.

От създаването си през 2002 година Асоциацията на студентите медици в Пловдив е една от най-големите структури с над 450 членове от всички курсове, както и завършили лекари.

Регистрираните 378 участници са от сродните медицински университети във Варна, Плевен, София, Стара Загора.

В рамките на националната среща те ще обогатят своите практически умения чрез различни работилници, ще вземат участие и в  тренинги. Младите лекари ще посетят Симулационния тренировъчен център на МУ – Пловдив, в който обучението се провежда на високотехнологични манекени, както и на ендоскопски, артроскопски и лапароскопски симулатори“, коментира председателят на Асоциацията Иван Атанасов.

На срещата ще бъдат дискутирани проблеми, свързани с медицинското образование, обществено здраве, репродуктивно здраве и СПИН, човешки права и мир, научен и професионален обмен.

Срещата се провежда две седмици преди Отчетно-изборното събрание на Асоциацията, на което ще бъдат избрани нови председател, отговорници, координатори и състави в органите на управление.