Обученията се реализират по проекта „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“

34 288 ученици са включени в обучения за повишаване на дигиталните умения за работа с образователни платформи. Те се реализират по проекта „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, чиято цел е да не се допусне прекъсване на образователния процес при извънредни обстоятелства и да се предотврати отпадането на ученици от системата на образованието.

В занятията участват 13 547 първокласници, с които се работи за по-плавен преход от предучилищно към училищно образование в електронна среда. В обученията се включват и по-големи ученици, които са изпитали затруднения при ученето от вкъщи, деца от уязвими групи, и тези с родители без компютърна грамотност.

За постигане на по-голяма ефективност заниманията се провеждат в малки групи от средно по пет души. До момента са издадени 25 216 сертификата на деца, успешно преминали курсовете.

Организират се също краткосрочни обучения за родители, учители и  образователни медиатори. До момента 6635 учители са взели  участие, от които 5569 са придобили сертификати. Те са повишили компютърните си умения в учебния процес – използват образователни ресурси за преподаване, обработват данни, подготвят презентации и т.н.

В занятията са участвали и 9874 родители и образователни медиатори, които са имали затруднения при подпомагането на децата при онлайн ученето.

По проекта се осигурява и техническо оборудване за образователната система. До момента са доставени 85 689 технически устройства (лаптопи и таблети), от които за 64 997 за ученици и 20 692 за учители. Предоставени са 1403 универсални шкафа за зареждане на устройствата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.