Охраната в засилена след снощния инцидент, психолози работят с децата, обявиха от общината

Охраната на Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария Луиза“ е засилена след снощния инцидент там, съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по социални дейности Анести Тимчев.

По данни на полицията снощи 33-годишен мъж е прескочил оградата и е нападал 17-годишна възпитаничка на центъра, от която има дете. След това избягал, скрил се при родителите си в квартал “Столипиново”, а по-късно се хвърлил от висока жилищна сграда в Пловдив и загинал на място. Веднага след нападението е повикана линейка и пострадалото момиче е настанено в болница. Направени са му две операции в областта на гърдите и корема. Засега няма опасност за живота му, но се правят допълнителни изследвания. Детето също е добре.

Директорът на комплекса Дарина Кукева днес е в болницата при пострадалото момиче.

„Психолози вече работят индивидуално с възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип, които са 28. Още сутринта бяха набелязани мерки за засилване на охраната на комплекса заедно със заместник-кмета по сигурността Йордан Ставрев и с началника на Шесто РУП Николай Кирков. Имаме пълното им съдействие, за да не се създаде допълнително напрежение“, коментира Анести Тимчев.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.