Музикални дарования от цялата страна пяха „Заедно“ с Любо Киров на древната сцена. „Оставаме“ и Маргарита Хранова и “4 Magic” изправиха на крака публиката на концерта на „Арт войс център“

Трихилядна публика от малки, големи и още по-големи момичета и момчета изпълни Античния театър снощи за концерта на популярната пловдивска школа за музикални таланти „Арт войс център“. На професионално организираното събитие с перфектно изпипани детайли мнозина могат да завидят, а ентусиазмът на децата и впечатляващите изпълнения на Елия, Никол, Валентина и Елеонора от “4 Magic”, които станаха победителки в “X Factor”,  до такава степен повдигнаха духа на публиката, че множеството ги подкрепяше с бурни аплодисменти в продължение на три часа. С инициативата се събират средства за ремонта на новата сграда за репетиции и изяви на школата.

Да дадат рамо на благотворителния концерт под тепетата дойдоха деца и родители от Видин, Шумен, Добрич, Търговище, Хисар, Пазарджик. Наско Стоянов от БГ радио, който влезе в ролята на водещ, обясни, че всички те трябвало да вземат участие в конкурса за млади поп и рок изпълнители „Ноти по пясъка“ в Приморско, който обаче бил отменен, за да се съберат в Пловдив и подкрепят „Арт войс център“. Неслучайно началото на празника бе дадено с песента „Направи промяната“, а след това прозвуча и „Клетва“, подкрепена от музикантите от „Кросфайър“.

„Мечтите се сбъдват с много труд и търпение. Надяваме се нашата музика да ви вдъхновява“, обърнаха се към зрителите победителките от последното издание на X Factor и изпяха първия си сингъл „Together (Вечерай, Радо)“. Всяко от момичетата, които учат в ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“ и Търговската гимназия, са направили първите си стъпки именно в „Арт войс център“, където се оформят и като квартет.

Велизар Соколов-Заки и Криско, които журираха в музикалния риалити формат, направиха видео обръщение, в което изразиха подкрепата си за каузата на школата, показала как се изграждат таланти, да има своя модерно оборудвана репетиционна и зала за концерти. Графа, който пък оценява участниците в „Гласът на България“, също пожела успех на пловдивската школа, чиято възпитаничка е и Лидия Ганева – малкото момиче с големия глас, което представи България на финала на Детската Евровизия през 2016 година. Лидия излезе на сцената, за да представи новата си песен с Вензи “Милиони причини”, създадена от Владимир Ампов и Илия Григоров. Във видеото, което е снимано в Пловдив, участват талантите на „Арт войс център”.

„Заставам зад каузата, защото многократно съм срещал деца от школата, която показва изключително високо качество на работа“, обърна се от екрана към публиката и композиторът Евгени Димитров-Маестрото. Даниела Пирянкова вече е част от „Шоуто на Слави“, а тя също шлифова вокалните си умения в школата под тепетата, в която се обучават над 70 деца.

Сред приятелите на „Арт войс център“ се оказа и Маргарита Хранова, журирала децата на редица национални конкурси. Този път тя пя заедно с тях на Античния театър емблематичните си хитове „Оставаме“ и „Далечна песен“ под съпровод на музикантите от Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев.

Благотворително за каузата от столицата дойде и Любо Киров, който сложи подобаващ финал на вечерта с песента, чието заглавие бе и мотото на събитието – „Заедно“. Съвсем логично, на древната сцена с него излязоха и всички участници в концерта.

„Преди пет години, когато създавах школата, изобщо не съм си представяла, че ще стигнем до тук. Благодаря на всички родители и деца“, обърна се към публиката вокалният педагог Румяна Иванова.