Музикални дарования от цялата страна пяха „Заедно“ с Любо Киров на древната сцена. „Оставаме“ и Маргарита Хранова и “4 Magic” изправиха на крака публиката на концерта на „Арт войс център“

Трихилядна публика от малки, големи и още по-големи момичета и момчета изпълни Античния театър снощи за концерта на популярната пловдивска школа за музикални таланти „Арт войс център“. На професионално организираното събитие с перфектно изпипани детайли мнозина могат да завидят, а ентусиазмът на децата и впечатляващите изпълнения на Елия, Никол, Валентина и Елеонора от “4 Magic”, които станаха победителки в “X Factor”,  до такава степен повдигнаха духа на публиката, че множеството ги подкрепяше с бурни аплодисменти в продължение на три часа. С инициативата се събират средства за ремонта на новата сграда за репетиции и изяви на школата.

Да дадат рамо на благотворителния концерт под тепетата дойдоха деца и родители от Видин, Шумен, Добрич, Търговище, Хисар, Пазарджик. Наско Стоянов от БГ радио, който влезе в ролята на водещ, обясни, че всички те трябвало да вземат участие в конкурса за млади поп и рок изпълнители „Ноти по пясъка“ в Приморско, който обаче бил отменен, за да се съберат в Пловдив и подкрепят „Арт войс център“. Неслучайно началото на празника бе дадено с песента „Направи промяната“, а след това прозвуча и „Клетва“, подкрепена от музикантите от „Кросфайър“.

„Мечтите се сбъдват с много труд и търпение. Надяваме се нашата музика да ви вдъхновява“, обърнаха се към зрителите победителките от последното издание на X Factor и изпяха първия си сингъл „Together (Вечерай, Радо)“. Всяко от момичетата, които учат в ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“ и Търговската гимназия, са направили първите си стъпки именно в „Арт войс център“, където се оформят и като квартет.

Велизар Соколов-Заки и Криско, които журираха в музикалния риалити формат, направиха видео обръщение, в което изразиха подкрепата си за каузата на школата, показала как се изграждат таланти, да има своя модерно оборудвана репетиционна и зала за концерти. Графа, който пък оценява участниците в „Гласът на България“, също пожела успех на пловдивската школа, чиято възпитаничка е и Лидия Ганева – малкото момиче с големия глас, което представи България на финала на Детската Евровизия през 2016 година. Лидия излезе на сцената, за да представи новата си песен с Вензи “Милиони причини”, създадена от Владимир Ампов и Илия Григоров. Във видеото, което е снимано в Пловдив, участват талантите на „Арт войс център”.

„Заставам зад каузата, защото многократно съм срещал деца от школата, която показва изключително високо качество на работа“, обърна се от екрана към публиката и композиторът Евгени Димитров-Маестрото. Даниела Пирянкова вече е част от „Шоуто на Слави“, а тя също шлифова вокалните си умения в школата под тепетата, в която се обучават над 70 деца.

Сред приятелите на „Арт войс център“ се оказа и Маргарита Хранова, журирала децата на редица национални конкурси. Този път тя пя заедно с тях на Античния театър емблематичните си хитове „Оставаме“ и „Далечна песен“ под съпровод на музикантите от Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев.

Благотворително за каузата от столицата дойде и Любо Киров, който сложи подобаващ финал на вечерта с песента, чието заглавие бе и мотото на събитието – „Заедно“. Съвсем логично, на древната сцена с него излязоха и всички участници в концерта.

„Преди пет години, когато създавах школата, изобщо не съм си представяла, че ще стигнем до тук. Благодаря на всички родители и деца“, обърна се към публиката вокалният педагог Румяна Иванова.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.