Това стана ясно на среща на председателя на Асоциацията на студентите медици Йолин Дончева с областния управител Дани Каназирева

Близо 30 студенти по медицина и стажант-лекари са заявили желание да се включат като доброволци в COVID отделенията на болниците в Пловдив и областта.  Това стана ясно след проведената среща между областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева и Йолин Дончева – председател на Асоциацията на студентите медици.

Йолин Дончева посочи, че до момента интересът е по-голям сред студентите в по-долните курсове. Всички обаче се интересуват от конкретните условия, от това какво с какви дейности ще бъдат натоварени, дали ще бъдат обучени допълнително, като повечето имат и определени предпочитания в коя болница искат да отидат. Тя допълни, че една голяма част от колегите й вече работят в УМБАЛ “Каспела“ и МБАЛ „Свети Мина“, като кампанията за набиране на доброволци продължава. От самите университети зависи дали ще признаят работата в COVID отделения като стаж.

„Искрено им благодаря. В сложната и динамична ситуация много лечебни заведения вече отправиха призив за набирането на доброволци. От Областния щаб ще помогнем да  се улесни процедурата по кандидатстване в съответна болница и при договаряне на условията. Много  важно е всеки един доброволец да бъде информиран както за задълженията си, така и за възнаграждението, което ще получава“, каза областният управител.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.