Media-41197-pic

30 стаи с чисто ново обзавеждане ще посрещнат учениците на ЕГ “Пловдив” наесен. 23 двойни и 7 тройни стаи в ученическите общежития, които се стопанисват от гимназията, са тотално обновени, като на мястото на старите мебели има модерни легла, гардероби и бюра. Боядисани са и 7 от стаите, които са имали спешна нужда от освежаване.  Миналата година бяха подновени всички врати на стаите и ВиК инсталацията, а коридорите бяха пребоядисани, каза зам.-директорът Люба Попова. Тя уточни, че първо ще бъдат уредени със стаи желаещите ученици на Английската, а свободните места ще бъдат предоставени на останалите училища. Настаняването ще бъде в седмицата преди старта на учебната година.

Поставени са климатици на целия трети етаж на учебния корпус.

Иновативно светлодиодно осветление ще бъде монтирано в спортната зала на училището. Лед осветлението гарантира ниски разходи за поддръжка, качеството на излъчваната светлина е изключително високо, а сметките за еленергия – ниски.

Училището кандидатства по проект за енергийна ефективност, но санирането на сградата се отложи и това лято. Договорът с Националния доверителен екофонд е подписан. Той ще отпусне средства за цялостното саниране на сградата на гимназията, общежитието и столовата, ще бъдат подновени покривите и поставени слънчеви колектори.