5514 са най-малките ученици в цялата област, които ще прекрачат за първи път школския праг

3142 първокласници ще чуят утре първия звънец в общинските, държавни и частни училища в Пловдив. 5514 са най-малките ученици в цялата област, които ще прекрачат за първи път школския праг.

В 52-те общински училища през новата учебна година ще се обучават 641 деца в подготвителни групи (5 и 6-годишни) и около 33 000 ученици от 1 до 12 клас. В общинските детски градини за новата 2020/2021 учебна година са записани около 10 700 деца. От тях в първа възрастова група ще бъдат 2500 деца.

Кметът Здравко Димитров изпрати поздравителни адреси до всички пловдивски училища по повод старта на новата учебна година.

Препоръката на МОН е тържества да се организират основно за първокласниците и за учениците в 8 клас, а останалите да си направят мини празници в класните стаи.

“Ще се лишим от празничната емоция, но не изцяло”, каза просветният министър Красимир Вълчев и добави, че училищата най-добре могат да преценят как да посрещнат учениците си.

Асоциация „Българска книга“ поде кампания на първия учебен ден учениците да подарят на своето училище книга. Инициативата е подкрепена от МОН, като призивът към децата и родителите е на 15 септември за заменят букета с томче от книжарницата. С този символчен акт те ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще се превърнат в посланици на четенето, ще споделят любимите си заглавия с приятели и съученици и ще дадат своя принос към училищния живот.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.