Участниците могат да се включат в два маршрута – пълна и половин обиколка на Гребния канал, обясниха организаторите от Медицинския университет

3-годишен малчуган е най-малкият участник във Фестивала на пешеходеца, който се организира тази неделя на Гребната база. Регистрацията започва в 9 часа, а стартът ще бъде даден точно в 10. Участниците ще могат да се включат в два маршрута – пълна обиколка на Гребния канал, която е 5 километра, или половин – през моста – 2,8 километра. Регистрация може да бъде направена и онлайн на адрес – https://mu-plovdiv.bg/i-vi-natsionalen-festival-na-peshehodetsa/ , до 16 май, като първите 1000 записали се ще получат награди.

На финала организаторите от Медицинския университет са предвидили томбола с награди, най-голямата от които е ваучер за 500 лева за велосипед от “Max Europe”. Специални награди ще има също за най-малкия и за най-възрастния участник.

Регистрираните до момента са 770, сред които и много от чуждестранните студенти на вуза, като записване ще се извършва и на място, обясни доц. Албена Иванова от МУ. На място ще има и пунктове, където участниците ще могат да измерят кръвното си налягане или кръвната захар.

Събитието се организира по покана на Община Бланкенберге, Кралство Белгия, където вече всяка година през последните 50 има традиция да се провежда Международен фестивал на пешеходеца.