ОУ "Райна Княгиня" вече разполага с 312 шкафчета, в които учениците прибират учебниците и спортните си екипи.

Средствата са по националната програма за осигуряване на съвременна образователна среда, школата дофинансират

ОУ “Райна Княгиня” вече разполага с 312 шкафчета, в които учениците прибират учебниците и спортните си екипи. Те са закупени изцяло със средства от училищния бюджет.

25 пловдивски училища и още толкова от областта ще закупят нови шкафчета за ученици от I до VII клас със средства по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще използват ваканцията, за да осигурят места, където децата да оставят учебниците и спортните си принадлежности и така да намалят тежестта на раниците.

742 училища кандидатстваха за съфинансиране от МОН, като касирането е било извършено според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са в размер на 2 894 068 лв.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за учебния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.