Учебните заведения кандидатстваха за финансиране по общинската програма за модернизация на учебния процес на стойност 300 000 лева

 

 

Община Пловдив инвестира близо 300 000 лв. в 24 училища с програмата „Модернизация на учебния процес” с цел подпомагане на дистанционното обучение в условията на извънредно положение. Училищата кандидатстват с проекти, в които е заложено 20% съфинансиране. Подадените заявления са на стойност близо 500 000 лева, отчетоха от общината, а финансирането от делегираните бюджети  е в размер на 74 930 лв.

Подкрепените проекти са за закупуване на лаптопи на учители, създаване на паралелки „Едно към едно (1:1)“, STEM/STEAM обучение и в помощ на оптималното използване на облачните технологии.

С отпуснатите средства училищата ще закупят 142 хромбук устройства; 219 броя лаптопи; 182  лицензи за различни софтуерни продукти; 52 лего комплекти за образование и 10 мултимедийни проектори. Целта е да бъдат осъвременени методите на преподаване, да се създадат иновативни образователни практики и да се развие проектно-базираното обучение.

През 2019 г. приключи първият етап на дигитализирането на общинското образование и всички 52 общински училища активираха облачни платформи. Няколкогодишните усилия на преподаватели и директори помогнаха за бърза организация при въвеждане на дистанционното обучение и само за няколко седмици активните виртуални класни стаи станаха над 8000. Близо 900 учители са преминали през различни обучения за дигитални умения и в Пловдив  се намира най-голямата група от Гугъл сертифицирани учители – близо 150.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.