75 минути досегашното ръководство отчита свършеното, но при закрити врати
 DSCF6193
237 са делегатите на Общото събрание на Медицинския университет, които днес трябва да избират новия ректор на висшето училище. От 251 души списъчен състав, 237 заеха местата си за избора на ръководство за следващите четири години. От тях 176 са хабилитираните, 16 – нехабилитираните лица, петима са представителите на администрацията, а 37 са студентите и докторантите.
Още в началото председателят проф. Людмил Пейчев направи уговорка, че отчетът и последващите 7 гласувания ще минат при закрити врати, без присъствието на медиите. Това се отнася и до представянето на платформите на двамата кандидати за ръководния пост – на досагашния ректор чл.-кор. Стефан Костянев и на декана на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев. Мандатните им програми, отпечатани в малки книжки, бяха раздавани на входа преди старта на Общото събрание. Да стане свидетел на избора пристигна и почетният ректор на университета доц. Георги Паскалев, който два мандата бе начело на висшето училище.
Настоящият ректор чл.-кор. Костянев заяви, че предпочита всеки от заместниците му да изложи най-важното, което е свършено през мандата и така в рамките на 75 минути обеща да приключи с отчета.
“Всеки от нас има само късче от истината, а не цялата истина, затова избрах този вариант. Много ми се иска изборът да не бъде бойно поле, а сблъсък на концепции”, обърна се Костянев към аудиторията.