imgres

23 учители и директори от Пловдивска област са сред тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски“. Министърът на образованието Меглена Кунева издаде заповед за удостояване на 248 директори, помощник-директори и педагози от системата с приза. Ежегодните награди се присъждат за цялостна професионална трудова дейност и приноса в развитието на образователното дело в България.

Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

В списъка с наградените са старши учителят по физика от ЕГ „Пловдив” Костадина Кацарова, старши учителят по български език от СОУ „Св. Седмочисленици” Ана Царева и старши учителят по английски език от СОУ „Константин Кирил Философ” Ирена Василева. С високата награда са удостоени също Стойна Николова – старши учител по химия в СОУ „Любен Каравелов”, Любка Николова – старши учител по български език в Хуманитарната гимназия. Две са отличията за ОУ „Райна Княгиня“ – Венета Дагова – старши учител начален етап  и Моника Тенева – старши учител по биология. Двама са отличените педагози от Общински детски комплекс – Виолета Щерева – старши учител по музика, и старши учителят по физика Васил Базелков. С награди са още Кичка Петрова и Васка Караоланова от ЦДГ „Деница“, Татяна Дачева от ОУ „Георги Бенковски“, Юлияна Бохорова – старши учител по български език от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии. Отличие се присъжда още на директора на ОУ „Кочо Честеменски“ – Елена Налбантова

От областта наградата се присъжда на Ана Боргоджийска – старши учител начален етап в ОУ „Хр.Ботев”-Раковски, на старши учителя по биология и химия от ОУ „Петър Бонев” – Перущица – Амелия Кехайова, както и на двама старши преподаватели по физическо – Васил Димитров от ОУ „Васил Левски” в с. Караджово и Минко Павлов – ОУ „Кирил и Методий” – Първомай.  Недялка Томаатанасова от ОУ „Георги Караславов“ в Първомай също е в списъка на носителите на приза. Отличие се присъжда още на Венета Кичукова – старши учител по професионална подготовка в Професионалната гимназия по селско стопанство в Първомай, на главния учител по физика и математика в СОУ „Отец Паисий“ в Стамболийски – Роза Рангелова. Отличените директори са Кремена Алексиева – ОУ „Христо Ботев“ – Раковски и Елисавета Червенкова – ОУ „Васил Левски“ – Триводици.