Учителка от трета група е дала позитивен резултат за Ковид-19, двама преподаватели от Хисар също са сред новозаразените. Две паралелки от СУ „Хр. Смирненски” минават на електронно обучение

Учителка  от  трета група в ДГ „Марица“ е поставена под карантина, след като вчера е дала позитивен резултат за Ковид-19. 22 деца, които са били контактни с нея, са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. Последното й посещение в детското заведение е било на 21 септември. Десет са контактните на заразения предучилищен педагог от персонала на детското заведение. Те са изследвани с РСR тестове днес и до края на работния ден се очакват резултати им.  Връчено е предписание на директора на детското заведение за спазване на препоръките на здравното министерство, уточни областният управител Дани Каназирева.

Днес са регистрирани още два положителни резултата за коронавирус на семейство учители от СУ “Христо Смирненски“ в Хисар. Те са преподаватели в начален курс. Последното им посещение в учебното заведение е било преди два дни. Провежда се  епидемиологично проучване. Класовете, в които са преподавали, ще бъдат карантинирни за 14 дни. Това са две паралелки от втори клас и една от трети, които минават на обучение от разстояние в електронна среда. Предстои връчване на предписание на директора на училището и изследване на контактния персонал.

Трима ученици от асеновградското СУ “Княз Борис I” са с вирусна инфекция. Направени са им PCR-тестове, резултатите от които са отрицателни, но по настояване на родителите децата са поставени под домашна изолация.