Възпитаниците на детското заведение влязоха в ролите на зората, на звездички и мишлета, танцуваха валс, народни и модерни танци

200 деца грейнаха на сцената на Военния клуб и показаха разнородни таланти на тържествения спектакъл за половинвековния юбилей на своята детска градина. Под мотото „50 години щастливи деца в ДГ „Зора”, талантливите момчета и момичета се превърнаха в истински артисти и танцьори за радост на своите родители и гостите на празника.

„Детето във всеки живее, детето чудесно умее любов да дари и надежда, и щастливи сълзи”, запяха за начало на празника малчуганите, отправяйки послание към отдавна порасналите да не забравят, че и те са били на тяхната възраст и че няма нищо по-хубаво от детството.

След песента „Детето в нас”, възпитаниците на ДГ “Зора” се превъплътиха в ролите на Зората, звездички и мишлета. Докато танцуваха валс, народни и модерни танци, мултимедийна презентация върна публиката назад във времето, за да припомни основаването на градината през февруари 1969 г., както и дейността й през годините.

Цяла приказна картина сътвориха децата от трета група „Слънчо“, които показаха, че няма нищо по-красиво от изгряващата зора. По време на своя танц най-малките от група „Звездичка“ опитаха да достигнат небето,  а момчетата и момичетата от втора група се превърнаха в малки мишлета, които старателно пазеха сиренцито от страшния котарак. Трета група представи  танц на приятелството. Подготвачетата, които след броени дни напускат детската градина, обещаха да не забравят своите учители, а за да покажат колко много са научили през годините в „Зора”, изпълниха валс и се впуснаха в ритъма на лятната фиеста.

За да почувстват празника като публика, а не само като изпълнители, малчуганите от детската градина се радваха заедно с публиката на студентския танцов състав “Пълдин” при Университета по хранителни технологии.

По повод юбилея детското заведение бе удостоено с почетен знак на Пловдив. Директорът на детската градина Дора Янева получи поздравителни адреси от кмета на община Пловдив Иван Тотев и от кмета на район „Централен” Георги Стаменов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.