Старата сграда на ДГ „Каменица” ще бъде съборена. ОбС гласува средства за визи на студенти от Украйна

2.1 млн. лева ще гласува местният парламент на 15 февруари за изграждане и обновяване на детски градини, ясли и училища. Строителството и ремонтите са по оперативна програма “Региони в растеж” с бюджет 18 млн. лева. Съфинансирането от страна на Община Пловдив е в размер на малко над 2 милиона.

Старата сграда на детска градина “Каменица” на ул. “Богомил” ще бъде съборена и на нейно място ще се строи нова. Проектът е изготвен, издадено е и строително разрешение. Забавачката ще е с шест групи за 150 деца, с голям кухненски блок, физкултурен салон и площадки за игра в двора. Съществуващата сграда е на близо 60 години, а помещенията не отговарят на съвременните изисквания за образователна и възпитателна среда.

В списъка с обекти са включени също двете сгради на СУ “Любен Каравелов”, които ще бъдат санирани. Предстои реконструкция и на двора. Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност са предвидени за детска градина “Снежанка”, детски ясли “Детски смях” и детска градина “Перуника”.

Общинските съветници ще гласуват 3150 лева за визи на 10 студенти – украински граждани от българска народност в специалност “Софтуерно инженерство” на Пловдивския университет. Средствата са за визи за дългосрочно пребиваване на младежите, които се обучават по Международната образователна програма за развитие на IT индустрията.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук