С фотоколажи на любими заглавия учениците отбелязаха Международния ден на книгата и авторското право

Въпреки извънредното положение и в условията на дистанционно обучение, Професионалната гимназия по електротехника и електроника не изневери на традицията от последните години и проведе дни на кариерата. В електронна среда. В продължение на два дни 17 фирми и четири висши училища се включиха в инициативата и презентираха възможностите за работа и обучение.

Съобразно мерките срещу разпространението за COVID-19 и разпоредбата за ограничения на масови събития, гимназията реализира нов, напълно безопасен, но също толкова ефективен вариант за участие в събитието, чиято основна цел е кариерно ориентиране на учениците от 11 и 12 клас и запознаване с възможностите за реализиране на производствена практика по специалността.

Представители на компаниите се срещнаха с младежите във виртуални зали в часовете по професионална подготовка. В резултат на проведените срещи фирмите БТЛ Индъстрийз АД, Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, EVN България вече сформираха групи от ученици, които да проведат своята производствена практика на реални работни места в компаниите.

„Събитието се радва традиционно на висок интерес от нашите ученици, а и от родителите. И този път нашите възпитаници използваха предоставената им възможност и я оцениха като изключително полезна за бъдещото им личностното и професионално развитие. Фирмите партньори бяха впечатлени от отличната организация и онлайн срещите”, коментира инж. Eлена Динчийска – зам.-директор на ПГЕЕ.

Днешният Международен ден на книгата също бе отбелязан във виртуалното пространство. В Instagram младши посланик на Европейския парламент Ангелина Топалова от  11“в“ клас запозна своите съученици с възможността да използват напълно безплатно онлайн ресурсите на библиотеката „Анита Юни“.

Денят стартира под мотото „Книгите са кораби на мисълта, които странстват по вълните на времето и грижливо пренасят своя безценен товар от поколение на поколение“. В ролята на екскурзовод из библиотеките в Европа се превъплъти педагогическият съветник Илия Маринчешки. Заедно с училищния психолог Антоанета Тосева и Ангелина Шикова – учител по философия, учениците подготвиха фотоколажи с любими заглавия. Дан Браун, Агата Кристи, Шекспир, Димитър Димов, Бил Брайсън са част от авторите, предпочитани от гимназистите. Корицата на „101 притчи за истински ценното в живота” също бе част от колажите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.