Кирил Балдев от Пазарджик организира благотворителната акция в социалните мрежи. Ще прави фондация и иска да учи пиар и политология

17-годишно момче стартира благотворителна акция за бедни и самотно живеещи възрастни хора по селата. Кампанията „Козунак за всеки пенсионер” на Кирил Балдев ще обхване 10 села, три от които са пловдивски – Строево, Труд и Крислово. В тях ще бъдат раздадени общо 120 великденски сладкиша на хора в нужда. Младежът, който учи в пазарджишката профилирана гимназия „Иван Аксаков”, събира подкрепа в социалните мрежи. След като кампанията му Коледа се оказала успешна, решил да организира втора в навечерието на Възкресение. И тогава, и сега разчита на подкрепата на кметовете по места, които му посочвали имената на възрастни хора с ниски пенсии или такива, които са съвсем сами.

Стотици млади хора от страната откликнали на призива на Кирил и изпращали по куриер козунаци. До момента са събрани 150. Сред дарителите има и 13-годишно момиче. Присъединяват се също пекарни и сладкарници, депутати и известни личности от шоубизнеса.

Следващата акция, която подготвя Кирил, е за попълване на книжния фонд в селските читалища.

Тийнейджърът иска да продължи образованието си като следва пиар или политология.