Над 2500 деца са класирани за първа група през новата учебна година

1588 малчугани кандидатстваха за детска градина, но в списъка на приетите са 796. Това показват резултатите от третото основно класиране за учебната 2022/2023 година. Обявените места бяха 1112 общо – 374 за яслените групи, 572 за първа възрастова група, 57 – за втора, 77 за трета и 32 за четвърта група. За пореден път най-много са желаещите за яслени групи – 998. Очаква се освобождаването на повече места, след като 3-годишните постъпят през септември в детските градини.

Вече са приети общо 2508 деца за първа възрастова група. Има и такива, които кандидатстват за точно определени детски заведения и не са приети, поради недостиг на места в най-желаните детски градини. След настоящото класиране са останали незаети 206 места за първа група. Съветът към родителите е при подаване на заявления за следващите класирания да се запознаят с обявените свободни места, като могат да се ориентират и към съседните административни райони. Въпреки по-малкия брой събрани точки за тях, шансовете за прием са големи при наличие на места.

За следващото класиране свободните места ще бъдат обявени до 4 юли. Крайната дата за подаване на заявления в детските заведения е до 7 юли, а по интернет – до 10 юли. Резултатите ще бъдат обявени на 12 юли.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.