1522 деца взеха участие в текущото класиране за прием в детските заведения, за което бяха обявени общо 947 места. Най-много- 1085, са децата на яслена възраст. 292 кандидатстват за първа група, 77  – за втора, 42 – за трета група и 26 – за четвърта.

Броят на класираните деца е 562, от които 341 са приети в яслените групи, 176 са първа група, 24 са в списъците за втора група и 21 деца – за трета и четвърта. Срокът за записване е 17 юли, като родителите трябва да подадат документи в детските заведения, в които са приети.

Следващото класиране ще се проведе на 30 юли. Свободните места ще бъдат обявени до 18 юли. Очаква се обявяването на значителен брой места за най-малките, защото наближава моментът, в който 3-годишните ще напуснат яслите и ще постъпят в първа група в детските градини. При необходимост от ново подреждане на желанията родителите следва да анулират подадените заявления и да подадат нови.

Крайният срок за подаване на заявление онлайн за следващото класиране е 29 юли. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 26 юли.

Постъпването на родените през 2018, 2019 г. и 2020 г. деца през учебната 2024/2025 г. в групите за предучилищно образование е задължително, съгласно нормативните разпоредби. За 5- и 6-годишните, освен в детските градини, родителите могат да изберат полудневни или целодневни групи в общинските училища. Информация за тях може да бъде намерена на сайта dz-priem.plovdiv.bg. Записването в тези групи е на място в училищата и не е обвързано със системата за прием в детските заведения.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.