1523 ученици от 38 общински, държавни и частни училища са подали заявки за участие в кампанията „Грамотни ли сме?”, която традиционно се организира от общинския отдел „Образование“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс.

Есенният етап ще се проведе на 9. ноември в сградата на ОДК, бул. „Шести септември“ №193, на два етапа. Сутринта ще се явяват учениците, които са втора смяна, а следобед тези, които учат преди обяд.

Целта на състезанието е да се провери нивото на грамотност на участниците и знанията, придобити от обучението по български език. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI-ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и матурите, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип ще провокират участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

След оповестяване на резултатите, най-добре представилите се участници ще бъдат наградени.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.