Учениците от ПГ по хранителни технологии дадоха грамоти „Най-добрият човек” за майки, дъщери, любими, лекари и учители

Най-добрият човек е Константин, защото ме кара да обичам живота. Това бе едно от откровенията на пункта на добротата, който отвориха днес  учениците от ПГ по хранителни технологии и техника срещу Водната каскада на Главната. Акцията „В търсене на добрия човек” се проведе за осма поредна година в подкрепа на кампанията на Националния алианс на хора с редки болести. Всеки пловдивчанин имаше възможност да отправи благодарност към близък, приятел или познат, като посочат мотивите си в специална тетрадка, а учениците изписваха желаното име върху грамота „Най-добрият човек”.

Повече от 150 откровения успяха да съберат гимназистите по време на инициативата си, която тази година мина под мотото ”Нека изведем добрината на светло”.

Най-хубавото е, че се спираха много млади хора, които искаха да благодарят на родителите си, разказаха 10-класниците от пункта на добротата.

Първокласник написал просто „мама” в тетрадката. Майка, чиято дъщеря Петя наскоро била булка, я посочва като най-добрия човек, когото безкрайно обича. Благодарни пациенти решили да поздравят педиатъра д-р Мария Печилкова за човещината и професионализма. Лекарката, която помогнала на стотици семейства, тази година закръгляла 50, затова им хрумнало да я изненадат с приза. Сред хората, които получиха благодарност, беше и Росица Калпакчиева. Тя пък редовно носела дарения на домовете за възрастни хора и на семейства с ниски доходи, посрещала гости у дома си и с готовност оказвала подкрепа на всеки нуждаещ се. Най-добрата класна се оказа Юлияна Бохорова, тъй като „прави всичко за нас, извинява отсъствия и ни подкрепя”, пишат учениците й. Доволни клиенти отправили суперлативи към екскурзоводка, която специално за тях организирала пътуване до Видин и Белоградчик. Благодарности си спечели и шефката на БМЧК в Пловдив Мария Нешева, която ежедневно помага на младежи доброволци от червенокръстката организация.