Община Пловдив продължава програмата за облагородяване на откритите пространства в учебните заведения

За четвърта поредна година Община Пловдив реализира програмата за изграждане или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в общинските училища. Общо 15 общински училища са подали проекти за финансиране през 2023 г. на стойност 752 058,43 лв. Собственият принос на училищата е в размер на 149 588,94 лв., а исканото финансиране от Община Пловдив възлиза на 602 467,69 лв. За всички 15 кандидатствали училища ще бъде разпределена сумата от 561 621,40 лв., като съфинансирането от тяхна страна е в размер на 142 478,68 лв.

Максималният размер на финансирането от страна на Община Пловдив за един проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 48 000 лв. с ДДС.

Предвижда се изграждане, ремонт, обезопасяване и сертифициране на спортните площадки, както и облагородяване на дворните пространства, осигуряване на мерки за достъпна архитектурна среда, текущ ремонт на санитарни помещения и премахване на опасни постройки/ съоръжения.

“За 4 години сме финансирали проекти в 42 училища от общо 52 общински. Това е една от много успешните ни инициативи в общинската образователна програма. Инвестициите са за над 1 799 309 лв.“, заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Ето кои са класираните: ЦПЛР – ОДК-Пловдив, ЕГ “Иван Вазов”, НУ “Хр. Ботев”, СУ “Цар Симеон Велики”, СУ “Братя Миладинови”, СУ “Найден Геров”, ОУ “Райна Княгиня”, ОУ “Димчо Дебелянов”, ОУ “Душо Хаджидеков”, ОУ “Алеко Константинов”, СУ “Симон Боливар”, ОУ “Захари Стоянов”, ОУ “Димчо Дебелянов”, СУ “Софроний Врачански”, ПГ по хранителни технологии и техника.