Фестивалът, който включва и модул за улични изкуства TheatAir, започва днес

15 български трупи и гости от осем държави ще вземат участие в 25-тото издание на международния куклено-театрален фестивал “Двама са малко-трима са много”, който се открива днес.

В рамките на шест дни публиката може да гледа куклени спектакли за деца и възрастни от България, САЩ, Германия, Франция, Гърция, Турция, Черна Гора, Италия, Испания. На сцените на Кукления театър в редовните часове за детски представления (10:30 ч. и 11:45 ч.) ще се играят спектакли, както за най-малките, така и за по-големите деца. Всяка вечер от 19:00 ч. на основна сцена ще бъде представян спектакъл за възрастни. От 21 часа ще се провеждат вечерни събития на откритата сцена на театъра.

Както всяка година ще се играят спектакли и в Цар-Симеоновата градина – пред Виенския павилион. Всеки следобед там ще има различно куклено представление за деца, а на 4 и 5 септември – нестандартни куклени миниатюри. Пред стълбите на Каменица ще се играят спектакли от 18 ч.

Фестивалният модул TheatAir излиза от центъра на града и в първите три дни на септември отива в кварталите „Коматево“ (пред читалище “Иван Вазов – 1931”), „Тракия“ (Парк 2019) и „Кършияка“ (Парк “Рибница”). На откритите сцени ще има театрални спектакли, клоунада, огнено шоу, театър на сенките. Началните часове са 20 и 21.

Програма: https://pptheatre.com/bg/page/current_edition