Кметът Здравко Димитров откри първия учебен ден в ОУ „Димитър Талев“, поведе 1 б клас и поздрави училището за чудесната среда, осигурена за учениците

Първокласниците от ОУ “Димитър Талев” положиха днес клетва да бъдат добри и послушни в училище. 144 малчугани, които за първи прът прекрачват школския праг, повтаряха думите от текста след седмокласниците и обещаха да вървят уверено по пътя към успеха. Свидетел на първите трепети на най-малките ученици стана кметът на Пловдив Здравко Димитров, който откри първия учебен и поведе 1 б към класната стая.

„Бъдете здрави, усмихнати и не спирайте да учите, да мечтаете и да играете“, пожела им кметът, който бе изключително впечатлен от модерно обзаведените и оборудвани със съвременна техника кабинети, както и от нестандартните интериорни решения на средата.

Градоначалникът се срещна с шестимата преподаватели на първи клас, които споделиха пред какви предизвикателства са изправени през предстоящата учебна година.

Директорът Ирина Чолакова благодари на общината за отпуснатите средства за ремонт на покрива на училището. Тя представи пред кмета и проект за обновяване на спортната площадка и изграждане на атлетическа писта, на която децата да тренират. С готовия проект училището ще кандидатства по различни проекти, за да може да го реализира в пълен обем.

В училището се обучават общо 960 деца в 39 паралелки от 100 преподаватели.

За пръв път училищния праг днес в Пловдив прекрачиха общо 3100 първокласници.