Настоящи и бъдещи работодатели на промоцията на абсолвентите

144 са отличниците от випуск 2018 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет.  Тържественото връчване на дипломите на всички 442 абсолвенти ще бъде на 30 март. Те ще бъдат приветствани от настоящи и бъдещи работодатели, които ще присъстват на церемонията.

„Към нашите кадри проявяват традиционен интерес водещи компании и институции, в които към момента са реализирани успешно голям брой наши възпитаници. Част от тези фирми и тази година ще наградят абсолвентите“, каза деканът на факултета проф. Антон Илиев.

Утвърдени специалисти от бизнеса ежегодно се включват в процеса на обучение чрез провеждането на избираеми курсове. Вече шеста поредна година всички студенти от бакалавърските специалности в областта на информатиката и информационните технологии провеждат обучение в компании чрез практиките по специалността и преддипломния си стаж, включени в учебните планове. За трета година се провеждат летни стажове.

„Учебните планове и програми периодично се актуализират, за да отговарят на изискванията на пазара на труда. Интересът на кандидат-студентите и конкурирането им при приема в бакалавърските специалности по информатика са големи“, уточнява проф. Илиев.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.