Официалният старт на начинанието е утре в НБ „Иван Вазов“, предстои подписване на партньорство и с Пловдивския университет

14 училища от Пловдив и областта формират мрежа на началните учители с основна цел професионално сътрудничество и взаимодействие. Официалният старт на начинанието ще бъде утре в НБ „Иван Вазов“, чийто методичен отдел подкрепя инициативата. Двигател за създаване на обединението е старши експертът по начално образование в Регионално управление на образованието Васка Атанасова.

Идеята е учебните заведения да провеждат вътрешноучилищна квалификация, да получават методическа подкрепа и да осъществяват обмен на добри практики, свързани с ограмотяването и четенето. Идеята е децата да бъдат насърчени да четата, за да подобрят говорните си умения, да повишат грамотността си, а отттам – да подобрят резултатите си по останалите учебни предмети. Всички училища се включват в мрежата на доброволен принцип, като вече е създадена Гугъл класна стая, в която да общуват. Предстои създаването на няколко методически ателиета, които ще бъдат ръководени от ОУ „Антим I“, СУ „Любен Каравелов“, НУ „П.Р.Славейков“, ОУ „Хр. Ботев“ – Крумово и ОУ „Хр.Ботев“ – Раковски.

В процеса на взаимодействие с акцент върху повишаване на грамотността ще бъдат проследявани постиженията на децата от начален етап по български език. Предстои подписване на партньорство с Пловдивския университет, като зам.-ректорът проф. д-р Румяна Танкова ще се включи с обучение по български език като диференцирано оценяване на постиженията.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.