18 формации и 8 дуета са заявили участие в надпреварата, организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие, МОН и Община Пловдив

136 солисти ще изявят музикалния си талант на Националния конкурс за изпълнители на забавна песен, който ще се проведе на 5 и 6 април в зала „България“ на Конгресния център на панаира. В 16-то издание на надпреварата, организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие, МОН и Община Пловдив, ще вземат участие деца и младежи до 18 години.

Индивидуалните изпълнители ще се състезават в четири възрастови категории –  до 8 г., до 11 години, до 14 г. и до 18 г. 18 са формациите, заявили желание да се включат в конкурса. Те са разпределени в групи до 11 и до 18 години. Дуетите, които ще се конкукират, са 8.

Участниците представят две песни (може и авторски) с обща продължителност до 7 минути. Едната от тях задължително е българска.

Жури от водещи вокални педагози, певци и музиканти ще оценява точност при интониране, ритмичност и избор на репертоар, както и фразирането, артикулацията и дикцията. Не без значение е и сценичното поведение и стил на певците, както и въздействието на изпълненията им върху публиката.