„Пеещите котенца” стават на 20 с концерт в Дома на културата, събират на сцената и бивши възпитаници

130 деца от 9 детски градини в различните райони на града ще пеят за рождения ден на  „Пеещите котенца”. Детската вокална група ще отбележи 20-годишнината си с концерт в Дома на културата 4 ноември от 11 часа. Освен талантите от формацията, на сцената ще се качат и малчуганите от детските градини, за да изпълнят хитове на музикалния педагог и композитор  Невена Кючукова. Повече от 40 години тя твори песни за най-малките.  На юбилея възпитаниците й ще се представят с 15 изпълнения.

Участие в концерта ще вземат и пораснали момичета и момчета, които в момента са възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков”, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и НМА „Панчо Владигеров”.

„Пеещите котенца“ е формация за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова, автор на над 100 детски песни, стихове, мюзикъли. Малките таланти достойно представят Пловдив на национални и международни конкурси и са лауреати на престижни награди. Децата от „Пеещите котенца” имат предимството първи да изпълняват най-новите песни на композитора Невена Кючукова и да ги запишат в  студио.