Над 120 000 ученици, 12 000 учители и 500 училища са се възползвали от свободния достъп до образователната платформа с е-просвета. Възможността остава отворена за всички, които могат са ползват както електронни учебници, така и допълнителни ресурси, като видеоуроци, презентации, учебни филмчета.

Хиляди други пък са се възползвали самостоятелно от инициативата „Вземи и тествай безплатно“, в която „Просвета“ си партнира с А1. Те са си осигурили свободен 30-дневен достъп, в рамките на който да изберат дали да продължат с абонамента или да се откажат. При регистрацията, без значение абонат на кой телеком е, родителят трябва да избере абонаментен план и в рамките на месец да вземе решение дали остава или се отказва.

Е-просвета е образователна платформа, която предлага не само всички електронни учебници за 1. – 12. клас, но и стотици видеоуроци за 1. – 7. клас, заснети с опитни учители за целите на дистанционното обучение. И над 1000 специално създадени кратки електронни уроци, обобщаващи най-важното по всяка тема и завършващи с тест за проверка на знанията.

„Очакваме през тази седмица, със старта на дистанционното обучение, към нас да завалят заявки от директори, и ще се стараем да ги обработваме в най-кратък срок. Действащите училища в страната са над 2000. Ще осигурим достъп на всички, които го поискат“, заявява Владимир Кръстев, директор на „Просвета Либри“, дружеството, което създава електронните образователни ресурси на издателството.