Домакин е СУ „Христо Смирненски“, пловдивските участници са най-много – 23

120 ученици от цялата страна ще вземат участие в националния кръг на олимпиадата по български език и литература в Хисаря през уикенда. Те ще показват знания в четири възрастови групи – 7, 8-10, 11 и 12 клас.

За поредна година Пловдив е с най-много класирани от областния кръг – 23. Седмокласниците са двама – от Математическата гимназия и ОУ „Алеко Константинов“, които решават тест и отговарят на литературен или нравствен въпрос. 9 са от втора възрастова група, които ще решават тест – ЕГ „Пловдив“, МГ и СУ „Черноризец Храбър“. Единадесетокласниците са трима и те са от МГ. 9 са класираните зрелостници – ЕГ „Пловдив“, ЕГ „Иван Вазов“ и МГ. За 11 и 12 клас има тест и писане на интерпретативно съчинение или есе. Националната комисия определя темите предходната вечер преди олимпиадата

Тържественото откриване е на 6 април от 17.30 часа в голямата зала на хотел „Аугуста“, каза експертът по български език и литература от Регионалното управление на образованието Георги Делов. Учениците и техните ръководители ще имат техническа конференция, на която ще се срещнат с членовете на националната комисия.

Седмокласниците, класирани на първите три места, получават по 100 точки за Националното външно оценяване.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.