Студентите от випуск 2019 връчиха на ректора специална капсула с имената на завършилите

657 свои възпитаници изпрати днес Университетът по хранителни технологии – 477 бакалаври и 180 магистри. Випуск 2019 отчете 120 отличници, от които 11 се дипломират с успех от следването и държавните изпити с 6.00.

„Не спирайте да търсите! Не преставайте да вярвате. И помнете: Да се учиш е все едно за плуваш срещу течението. Щом спреш – отнася те назад“. Така ректорът проф. Кольо Динков призова абсолвентите да продължават да се усъвършенстват професионално.

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. Янко Иванов уважи церемонията и прочете поздравителен адрес от името на земеделския министър Десислава Танева.  Той също призова абсолвентите да не спират се развиват и да поддържат връзка със своите преподаватели, без значение къде ще се реализират.

„Защото вашето образование не свършва днес. Ще видите, че за да продължавате напред, ще трябва непрекъснато да се обучавате“, подчерта той.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова поздрави абсолвентите, заявявайки категорично, че в Университета по хранителни технологии има силно присъствие в НПСС.

По традиция студентите връчиха на ректора специална капсула с имената на завършилите от випуск 2019.

„През тези години всеки един от нас имаше своите падания, издигания, радости и тревоги. Всеки един от нас израсна по свой начин. Но всички преживяхме това, което остава запазено право на студентите – да среща и свързва човешки съдби. Благодаря на нашите преподаватели за споделеното знание, на състудентите – за споделените мигове на радости и тревоги, за приятелството, на нашите родители – за търпението и любовта“, обърна се в словото си от името на абсолвентите пълната отличничка Петя Узунова.

Завършващите спазиха и още една традиция – направиха обща снимка и хвърлиха шапките високо горе преди да поемат по пътя на професионалната реализация.