Станислав Георгиев от ПГ по електроника и електротехника стана първи в индивидуалното класиране

Монтаж на платка по зададена схема трябваше да измайсторят за 50 минути участниците в регионалния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”, който се проведе днес в пловдивския филиал на Техническия университет. 12 отбора от 8 професионални гимназии премериха сили в надпреварата, която е част от календара на МОН, като Пловдив бе представен от ПГ по електротехника и електроника. Според регламента учениците бяха разделени в две възрастови категории – 9-10 и 11-12 клас. Състезателите решаваха тест от 20 въпроса, а след това трябваше да се справят с монтажа на платка с допълнителен подбор на електронни компоненти.

Победител в първа възрастова група стана отборът на ПГЕЕ “Капитан Петко войвода”, Кърджали, втори – учениците от ТМП “Васил Димитров” в Мадан, а Станимира  Младенова и Станислав Георгиев от ПГЕЕ в Пловдив се  класираха на трето място. В индивидуалното класиране Станислав стана първи.

Във втора възрастова група победата грабна отборът на ПГЕЕ- Банско, а втори станаха учениците от ПГМЕТ в Пазарджик. Пловдивските състезатели Хари Елмокян и Мирчо Мъглижанов заеха четвърто място.

Резултатите важат при кандидатстването в пловдивския филиал на Техническия университет.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.