171 студенти на Факултета по машиностроене и уредостроене получиха дипломите си на тържествена церемония днес

12 абсолвенти от пловдивския филиал на Техническия университет бяха удостоени със златни и сребърни медали за показани високи резултати по време на следването и успех над 5.50 на тържествена церемония днес. Отличията, присъдени от Академичния съвет, връчи директорът на филиала проф. д-р инж. Въльо Николов. Той приветства младите инженери и им пожела да са все така упорити и борбени и никога да не спират да преследват мечтите си.

171 абсолвенти на Факултета по машиностроене и уредостроене от пловдивския филиал на Техническия университет получиха дипломите. 33-ма от тях са отличници. 145 бакалаври и 26 магистри облякоха традиционните тоги и сложиха академичните шапки за тържеството.

То беше открито от декана на факултета по машиностроене и уредостроене доц. Христиан Панайотов, който поздрави дипломантите за положените усилия в годините на обучение и им пожела успешна реализация.

Абсолвентите са от всичките девет специалности на факултета. Много от тях вече са успешно реализирани в инженерната професия и градят бъдещата си кариера в някои от най-големите фирми от региона. Техни представители също бяха сред официалните гости на събитието, за да наградят своите служители дипломанти.

По традиция, тържествената церемония завърши с обща снимка за спомен и символично хвърляне на академичните шапки към небето.