Нож от драконово стъкло и торта с лика й на Железния трон изненадаха преподавателя по литература от ЕГ „Иван Вазов” Елена Вързилова

Най-важният въпрос в последния сезон на хитовия сериал „Игра на тронове” е кой ще седне на Железния трон. Зрелостниците от 12 ж на ЕГ „Иван Вазов” днес дадоха оригинален отговор с изненадата, която сътвориха за любимия си учител си Елена Вързилова.

Когато влиза в кабинета за пети час, тя намира класната стая почти празна, а това не се е случвало никога досега. Единственият ученик, който стои вътре и играе на телефона си, вдига рамене, че не знае къде са останалите. Тъкмо се готвела да напише в групата на класа: „Къде ми е класът?”, когато на вратата сериозно се потропало и учениците нахлули на мелодията от любимия й сериал „Игра на тронове”. Две от момчетата държали торта с колаж Вързилова, седнала на Железния трон от филма. Денят бил избран съвсем тенденциозно, тъй като днес се излъчва пилотният епизод на последния осми сезон. Зрелостниците носели и голям нож, за да разрежат тортата, но той се оказал безценен подарък, защото бил направен от драконово стъкло – единственото оръжие срещу белите бродници от филма.

„Невероятна изненада, тя е доказателство за онази безценна връзка между учителя и неговите ученици, за която всички мечтаем. Разбрах, че през годините, прекарани заедно, ние не просто сме се учили един от друг, но и сме се сближили изключително много. Креативни, интелигентни и успешни – такива са моите ученици. Не обичат парада, а ценят моментите, които споделяме само помежду си”, призна Вързилова и отправи пожелание към 12 ж: „Бъдете винаги така креативни и оригинални във всичко! А аз ще продължавам да ви наблюдавам и помагам от “трона”, дори когато напуснете завинаги 18 кабинет”.

Петък е крайният срок да предаде информираното съгласие, с което съпругът й трябва да декларира, че е съгласен да прекара абитуриентската вечер с класа си. Той следва да положи подпис под документа, декларирайки, че съпругата му е запозната с правилата за безопасност – няма да се надвесва от терасата, да консумира алкохол, цигари и наркотични вещества, да разговаря с непознати и да се отдалечава от ръководителя на групата.

След като благодари за поканата, Вързилова каза „да”, дори да трябвало да изфабрикува информираното съгласие.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.