Нож от драконово стъкло и торта с лика й на Железния трон изненадаха преподавателя по литература от ЕГ „Иван Вазов” Елена Вързилова

Най-важният въпрос в последния сезон на хитовия сериал „Игра на тронове” е кой ще седне на Железния трон. Зрелостниците от 12 ж на ЕГ „Иван Вазов” днес дадоха оригинален отговор с изненадата, която сътвориха за любимия си учител си Елена Вързилова.

Когато влиза в кабинета за пети час, тя намира класната стая почти празна, а това не се е случвало никога досега. Единственият ученик, който стои вътре и играе на телефона си, вдига рамене, че не знае къде са останалите. Тъкмо се готвела да напише в групата на класа: „Къде ми е класът?”, когато на вратата сериозно се потропало и учениците нахлули на мелодията от любимия й сериал „Игра на тронове”. Две от момчетата държали торта с колаж Вързилова, седнала на Железния трон от филма. Денят бил избран съвсем тенденциозно, тъй като днес се излъчва пилотният епизод на последния осми сезон. Зрелостниците носели и голям нож, за да разрежат тортата, но той се оказал безценен подарък, защото бил направен от драконово стъкло – единственото оръжие срещу белите бродници от филма.

„Невероятна изненада, тя е доказателство за онази безценна връзка между учителя и неговите ученици, за която всички мечтаем. Разбрах, че през годините, прекарани заедно, ние не просто сме се учили един от друг, но и сме се сближили изключително много. Креативни, интелигентни и успешни – такива са моите ученици. Не обичат парада, а ценят моментите, които споделяме само помежду си”, призна Вързилова и отправи пожелание към 12 ж: „Бъдете винаги така креативни и оригинални във всичко! А аз ще продължавам да ви наблюдавам и помагам от “трона”, дори когато напуснете завинаги 18 кабинет”.

Петък е крайният срок да предаде информираното съгласие, с което съпругът й трябва да декларира, че е съгласен да прекара абитуриентската вечер с класа си. Той следва да положи подпис под документа, декларирайки, че съпругата му е запозната с правилата за безопасност – няма да се надвесва от терасата, да консумира алкохол, цигари и наркотични вещества, да разговаря с непознати и да се отдалечава от ръководителя на групата.

След като благодари за поканата, Вързилова каза „да”, дори да трябвало да изфабрикува информираното съгласие.