Мелек Ерен от СУ „Любен Каравелов” влезе в екипа на националната формация

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741dee81265cadb8374e5b1b7fbc154ba6e

12-годишен пловдивски талант влезе в екипа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Мелек Ерен от СУ „Любен Каравелов” вече е част от голямото семейство на популярната формация. Тя е възпитаник на формацията за автентичен фолклор „Куклици” към Центъра за подкрепа на личностното развитие. В края на септември публиката на Античния театър аплодира дебюта й в мега продукцията „Осмото чудо”. Мелек  гастролира с огромен успех в повече от десет града на България.

Специалистите са възхитени не само от  певческите й данни, но и от нейния артистизъм и емоционално присъствие на сцената. Тя е носител на многобройни награди от национални конкурси и фестивали – „Път към славата”, „Орфеево изворче”, „Орфееви таланти”. Мелек представи Пловдив на „Детски Пирин фолк”, а на  Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите” получи три златни медала в трите категории: соло, дует и групово. На последното издание на Националния фолклорен фестивал в Копривщица стана всеобща любимка на участници и публика и лице на фестивала.

Всички успехи на Мелек до момента и безспорният й талант са причина да се окаже част от екипа на „Българе”, макар и само на 12.

Ансамбълът играе пред публика пет спектакъла, в които участват 40 професионални танцьори и 30 солисти – актьори, каскадьори, балетисти, певци, музиканти, алпинисти. С този голям екип работят едни от най-добрите композитори, музиканти, сценографи, дизайнери и художници на костюми в страната. До този момент ансамбълът е изнесъл над 1500 представления и концерти в 21 държави по света.