Възпитаници на SPACE CAMP TURKEY обсъждат утре под тепетата бъдещето на науката

 2

Кои са носителите на 11-те стипендии за космическия лагер в Измир ще станат ясни утре в Пловдив. Център за творческо обучение провежда втора среща на общността “Възпитаници на SPACE CAMP в България” в Дома на културaта. На събитието ще бъдат връчени награди на отличилите се деца и младежи от цяла България. Целта е мотивиране на възпитаниците на космическия лагер в екипни дейности с фокус космически науки и повече българско участие в най-новите проекти

SPACE CAMP TURKEY e учебно-тренировъчен лагер в Измир, Турция. В света има едва три подобни центъра, като единственият функциониращ в Европа и съседните държави е този в южната ни съседка, създаден през 2000 година по модел на NASA. Фокус на програмата са развиване на познания в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки.

Мотото на космическия лагер са трите стълба  – Обучение, Екипна Работа и Технологии, върху които са съсредоточени всички занимания на децата и младежите в международния лагер. За да се докоснат до най-новите космически нововъведения, да се срещнат лице в лице астронавт от НАСА и да преминат през тренажори за астронавти, е нужно първо да преминат през конкурс, чиито организатор е Център за творческо обучение, официален и единствен представител на космическия лагер SPACE CAMP TURKEY за България.