Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“ скочиха да бранят класната си Дора Стоянова, настояват да остане още година с тях

Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“ излизат с подписка срещу пенсионирането на учителя по математика Дора Стоянова. Тя е класен ръководител на 11 “б”, който настоява да остане с тях до завършване на средното им образование.

Родителите изцяло застават зад децата си в искането и са се присъединили към подписката, която ще бъде внесена до директора на училището Илия Къртев, до началника на Регионалното управление на образованието и до МОН. След като в продължение на три години Стоянова е преподавала математика и е била класен ръководител, 11-класниците настояват да бъде оставена още една.

Директорът Илия Къртев обаче заяви, че заявланието за пенсиониране е подписано от Стоянова, която ще получи и полагащите й се 10 заплати. Той уточни, че тя е оставена да работи две години, след като е навършила възраст за пенсиониране, така че няма как да бъде направен компромис. Сходна е ситуацията с още петима учители, така че решението е еднакво за всички. По думите му колективът е застаряващ и около 30 души работят след пенсионна възраст. Все пак Къртев допусна възможност евентуално от септември Стоянова да бъде наета за още една година.

Тя е доказан професионалист и е в състава на комисията за държавен изпит към Математическия факултет на Пловдивския университет.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.