Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“ скочиха да бранят класната си Дора Стоянова, настояват да остане още година с тях

Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“ излизат с подписка срещу пенсионирането на учителя по математика Дора Стоянова. Тя е класен ръководител на 11 “б”, който настоява да остане с тях до завършване на средното им образование.

Родителите изцяло застават зад децата си в искането и са се присъединили към подписката, която ще бъде внесена до директора на училището Илия Къртев, до началника на Регионалното управление на образованието и до МОН. След като в продължение на три години Стоянова е преподавала математика и е била класен ръководител, 11-класниците настояват да бъде оставена още една.

Директорът Илия Къртев обаче заяви, че заявланието за пенсиониране е подписано от Стоянова, която ще получи и полагащите й се 10 заплати. Той уточни, че тя е оставена да работи две години, след като е навършила възраст за пенсиониране, така че няма как да бъде направен компромис. Сходна е ситуацията с още петима учители, така че решението е еднакво за всички. По думите му колективът е застаряващ и около 30 души работят след пенсионна възраст. Все пак Къртев допусна възможност евентуално от септември Стоянова да бъде наета за още една година.

Тя е доказан професионалист и е в състава на комисията за държавен изпит към Математическия факултет на Пловдивския университет.