Масови проверки следят за спазване на мерките, от 300 до 1000 лева глоба за неносене на маска в затворени пространства и градския транспорт, предупреди областният управител Дани Каназирева

Паралелка с 11-класници от ЕГ „Пловдив” преминава на онлайн обучение заради ученик с положителен тест за COVID-19. Той е бил за последно на училище на 16 октомври, след което е бил диагностициран с вируса. Състоянието му е добро, става ясно от справката на Областния щаб.

Започват масови проверки в Пловдив и региона за спазване на противоепидемичните мерки, заяви областният управител Дани Каназирева сред среща на Щаба, на която присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров и представители на всички държавни институции и контролни органи.

От 300 до 1000 лева е глобата за физически лица за неносене на маски в автобуси, магазини и затворени пространства. Глоби ще бъдат налагани и на юридически лица.

„Ако се блокира здравната система, ще бъде опасна и най-леката настинка. Ние сме 18 общини и имаме само 2 болници извън Пловдив. Може да отделим още леглата, но това означава да преструктурираме болници. В УМБАЛ “Свети Георги” към днешна дата няма места. Затягаме контрола. Връща се изискването до 100 души да влизат в големите хипермаркети – както беше преди”, заяви Каназирева.

От днес повече полицейски екипи ще следят не само в Пловдив, но и в най-малките населени места, съобщи шефът на ОД на МВР Йордан Рогачев.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.