Учениците от специалност „Кетъринг” на Професионалната гимназия по хранене и туризъм ще партнират на Иван Звездев на дебютното издание на “Вкусът на Пловдив”

33274_gallery_main

11-класници от Професионалната гимназия по хранене и туризъм ще асистират на шеф готвачи по време на кулинарния фестивал „Вкусът на Пловдив”. Първото издание на шоуто ще мине под знака на Коледа и ще се състои на 8 и 9 декември на третия етаж в МОЛ Марково тепе.  Организатори са Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите “Тракия” – Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив. В двата дни – от 14 до 19 часа, изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки ще демонстрират своята кухня и продукция извън обектите си. Шеф-готвачи от Пловдив ще демонстрират своето майсторство пред посетителите, които ще могат да опитват различните кулинарни шедьоври.  Първи помощници ще им бъдат учениците от специалност „Кетъринг”, които имат практически опит в най-добрите заведения в града. Част от тях са стажували и в Германия, уточни директорът Марияна Маджирова, която е убедена, че възпитаниците й ще покажат класа.

Гост и водещ на фестивала е Иван Звездев. В програмата са включени много занимателни игри за публиката, както и коледни изненади. За доброто настроение ще се погрижат квартет „Класик Вю“ и девическа хорова формация „Евмолпея“.