12 педагогически специалисти бяха отличени за професионални постижения в образованието през изминалата година

Виктория Стойнова получава наградата в категорията за начален учител от началника на РУО Иванка Киркова.

11 директори на учебни заведения в областта получиха награди за постижения и значими резултати в образованието. Церемонията по връчване на годишните награди на Регионалното управление на образованието се състоя с театралната зала на СУ „Св. Седмочисленици”.

„Надпреварата беше оспорвана. Толкова много работа сме свършили през изминалата година. Успешно организирахме и проведохме зрелостните изпити и националното външно оценяване. Директорите създадоха отлична организация. Да не забравяме и хилядите учители квестори, които перфектно изпълниха задълженията си”, обърна се към присъстващите началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

Приветствие към просветната гилдия отправи и Знеполски епископ Арсений, който определи учителите като съвременните възрожденци, осъзнали своята мисия да преподават вярно знанията за живота.

„Бъдещето на нашето отечество са нашите деца. Трябва да възпитавате отговорни и честни граждани, морални личности. Убеден съм, че се сблъсквате със сериозните проблеми на подрастващите, прекланям се пред вашия подвиг, защото знам, че не ви е лесно. Децата са бисерът на нашия живот и той ви се дава, за да го превърнете в личност”, призова Арсений – викарий на Пловдивския митрополит Николай.

Призът е учреден преди пет години и е признание и за значимостта на учителския труд и израз на позитивното отношение към професията.

Началникът на РУО връчи отличия на 11 директори – Донка Нанева – ДГ „Слънце” – Карлово, Желязко Събев – зам.-директор на Хуманитарната гимназия, Вилдан Раджеп – ОУ „Петър Берон” – село Буково, община Първомай, Красимира Благоева – ОУ „Васил Левски” – село Караджово, община Садово, Бойко Иванов – директор на ОУ „Петър Бонев” – Перущица, Руси Баташки – СУ „Симеон Велики”, Грозденка Николова – ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – село Войводиново, община Марица, Емил Начев – СУ „Найден Геров”, Мария Гайдарова – ОУ „Райна Княгиня”, Сашка Кръстева – СУ „Пейо Яворов”, Людмила Ганчева – Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.

В категорията за учител в начален етап бяха отличени Теодорка Галенчева и Десислава Герчева от ОУ „Кочо Честеменски”, Виктория Стойнова от ОУ „Алеко Константинов” и Ана Боргоджийска от ОУ „Христо Ботев” в Раковски.

Плакети в категория „Педагогически специалисти в прогимназиален етап” получиха преподавателят по български език в СУ „Св. Седмочисленици” Ана Царева и колегата й по физическо възпитание Красимир Якимов. Елена Искилиева – учител по история в ОУ „Захари Стоянов”, и Виолета Георгиева, която преподава по изобразително изкуство в СУ „Найден Геров”, също получиха награди в този раздел.

За първи път тази година предложение за награждаване на любим преподавател е постъпила от ученици, тъй като право да номинират имат не само експерти, директори и учители, но и родители, организации и граждани. Учениците от Националната търговска гимназия са предложили учителя си по история Михаил Крантов. Той е номиниран и от началника на РУО Иванка Киркова. Той бе първият награден в раздела за гимназиален етап. Плакети получиха също педагогическият съветник от СУ „Хр.Г. Данов” Виолена Георгиева, инж. Лилия Дингилева – старши учител по теоретично обучение в Професионалната гимназия по механотехника, учителят по информатика и IT от Математическата гимназия Росен Вълчев за разработката на платформата за отпадащи ученици на РУО.

Заедно с плакетите, наградените получиха и билет за концерта на дует „Ритон“ в Пловдив на 29 май – така РУО подпомага каузата на Седмицата на благотворителността за изграждане на Младежка зона за активно гражданство.

За настроените на публиката се погрижиха талантливите второкласнички Марая, Михаела и Петралия Екимджиеви от Музикалното училище, певците от СУ “Св.св. Кирил и Методий” и тетралите от СУ “Св. Седмочисленици”. Съвременната версия на “Дядо и ряпа”, представена от малчуганите от детска градина “Слънце”, вдигна градуса на настроението. Въпреки молбите на наедрялата до пръсване ряпа, никой не иска да си “губи времето” да я вади – дядото е пенсионер, но вечер работи като охрана, а денем кара такси, а бабата е заета да чисти, готви и да гледа внуците. Внучката напразно се надява на помощ от баща си – бизнесмен с мерцедес, и на майка си, заета да си прави меникюр и да вае тяло с фитнес. Момиченцето пък е заето с уроци по английски, плуване, танци, така че също няма кога да я извади. Шаро и Писана се хранят с “Уискас”, а не със зеленчук, а дупката на градския мишок е пълна с какви ли не вкусотии. Докато се появяват зайците, които “спасяват” ряпата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.