Най-голям недостиг продължава да има за яслените групи, сочат резултатите от поредния етап на приема

105 деца намериха място за детска градина, сочат резултатите от поредния етап на приема. Участие в текущото класиране взеха 379 деца. Най-много са заявленията за прием в яслените групи – 168. За първа група са подали документи 113 деца, за втора – 76, за трета подготвителна – 10 и само 12 деца за четвърта. Част от малчуганите, взели участие в класирането, имат осигурени места, но искат да се преместят в друго детско заведение.

Недостигът за яслените групи продължава, затова в тях са приети само 44 деца. 22 са се красирали за първа, 25 за втора група, 8  – за трета и 6 за четвърта подготвителна група.  Проверките за настоящ адрес на децата и липса на задължения са автоматични и за тях родителите не е необходимо да представят документи при записването.

След класирането на 23 октомври остават незаети общо 243 места, съответно за яслени групи – 23, за първа – 58, а за втора група – 39. Най-много вакантни бройки има за подготвителните – съответно 57 и 66 за трета и четвърта група.

Следващото класиране ще е на 8 ноември. По-малкият брой точки за район, ако е различен от този на местоживеене, не е пречка за класиране – от съществено значение е наличието на места, уточняват от общинския отдел „Образование“. Свободните бройки ще бъдат обявени до 30 октомври

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.