Най-голям недостиг продължава да има за яслените групи, сочат резултатите от поредния етап на приема

105 деца намериха място за детска градина, сочат резултатите от поредния етап на приема. Участие в текущото класиране взеха 379 деца. Най-много са заявленията за прием в яслените групи – 168. За първа група са подали документи 113 деца, за втора – 76, за трета подготвителна – 10 и само 12 деца за четвърта. Част от малчуганите, взели участие в класирането, имат осигурени места, но искат да се преместят в друго детско заведение.

Недостигът за яслените групи продължава, затова в тях са приети само 44 деца. 22 са се красирали за първа, 25 за втора група, 8  – за трета и 6 за четвърта подготвителна група.  Проверките за настоящ адрес на децата и липса на задължения са автоматични и за тях родителите не е необходимо да представят документи при записването.

След класирането на 23 октомври остават незаети общо 243 места, съответно за яслени групи – 23, за първа – 58, а за втора група – 39. Най-много вакантни бройки има за подготвителните – съответно 57 и 66 за трета и четвърта група.

Следващото класиране ще е на 8 ноември. По-малкият брой точки за район, ако е различен от този на местоживеене, не е пречка за класиране – от съществено значение е наличието на места, уточняват от общинския отдел „Образование“. Свободните бройки ще бъдат обявени до 30 октомври