photo_verybig_776422

100 хиляди лева са предвидени в общинския бюджет  за обновяване на старите  съоръжения в дворовете  на детските градини през 2016 година. Тази година са похарчени 45 хиляди лева, като с тях са обновени 18 зони в различни детски заведения. Детските заведения ще получават по 6 хиляди  лева при одобрени от общината проекти, предложени от директорите. Търси се място за нова детска градина – в Южен или Северен, каза кметът Иван Тотев.

Планът на местната власт е в първите две години от новия управленски мандат да се приключи темата за детските гради , а през втората половина на мандата да се обърне внимание на основните и средните училища. Кметът припомни, че остават около 6-7 сгради на детски градини за саниране, за които сега се изготвят техническите проекти.
Иван Тотев е разпоредил проверка на спортните площадки в пловдивските училища и очаква докладите на директорите. До момента в общината няма сигнали  за опасни съоръжения,но  мерките се предприемат превантивно след тежкия инцидент в Разлог, при който загина 16 годишно момче.

Иван Тотев уточни, че общината е издала и указания за осветяване на училищните дворове. Според него, директорите на учебни заведения не трябва да правят икономии за сметка на осветлението, защото тъмните дворове крият риск и се обезмисля  работата на охранителните камери.