Директорът на РИОСВ доц. Стефан Шилев връчва наградите на победителите.

Второкласничката Дара също спечели ново колело на детския празник за Европейската седмица на мобилността

Директорът на РИОСВ доц. Стефан Шилев връчва наградите на победителите.           

Ученици от училищата „Климент Охридски“, „Патриарх Евтимий“, „Паисий Хилендарски“, „Петър Берон“ и „Екзарх Антим I“ се включиха в детски празник в Цар-Симеоновата градина по повод Европейската седмица на мобилността.

„Надяваме се вие и вашите родители да използвате по-често велосипеди, за да се намали замърсяването на въздуха в нашия красив град и да опазвате природата чиста“, призова директорът на РИОСВ доц. Стефан Шилев.

В състезанията участваха 6 отбора второкласници от 5 училища в район „Централен”.  Те се съревноваваха по скоростно и майсторско каране на велосипеди, тротинетки и ролери, игри по безопасност на движението и рисуваха на асфалт.

След оспорвано съревнование в скоростната отсечка, най-бързо премина разстоянието от 100 метра с велосипед – за 10 секунди, Петър Запрянов от ІІ „а“ клас на ОУ „Екзарх Антим I“. Той спечели нов велосипед. Сред момичетата най-бърза се оказа Дара Гецова от ІІ „г“ клас на СУ „Паисий Хилендарски“. Тя също получи колело и предпазни средства – каска и наколенки.

Младите спортисти се справиха отлично в шестте къта с различни активности, както и в арт ателието. Сред атрактивните игри бяха „Тебеширеният лабиринт“ и „Заедно“, където децата показаха отборен дух и екипност. Придвижвайки се по двойки, те сглобяваха логото на Пловдив като Европейската столица на културата през 2019 г. Специално за празника по повод седмицата на мобилността малчугани от детските градини в район „Централен“ бяха организирали изложба със свои творби.