ОУ „Райна Княгиня”, СУ „Любен Каравелов” и ДГ „Чучулига” подкрепиха кампанията на БМЧК

slide1

100 празнично опаковани кутии с изненади ще зарадват децата, които няма да посрещнат Бъдни вечер и Коледа у дома, а в болничната стая. Всяка година Български младежки Червен кръст организира традиционната кампания „Кутии на приятелството“, в която ученици от различни пловдивски училища имат възможност да дарят нови играчки, книжки и лакомства и да напишат послание до децата, принудени да останат в болничните заведения за празниците.

В тазгодишната инициатива се включиха ОУ „Райна Княгиня”, СУ „Любен Каравелов” и малчуганите от група „Пчеличката Мая” на детска градина „Чучулига”. Децата и младежите събирали подаръците в продължение на близо месец, опаковали ги старателно и описали на етикет пола и възрастта, за която е подходящ избраният от тях подарък. Към много от кутиите били прикрепени и ръчно изработени картички с пожелания за скорошно оздравяване и късмет през новата година.

20 доброволци на БМЧК ще поднесат на децата от пловдивски болници подаръците. Още утре ще бъдат изненадани малките пациенти от детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги” и педиатричното отделение на МБАЛ „Пловдив”. Малчуганите от детска клиника ще бъдат зарадвани предновогодишно на 28 декември.